Місце для буріння свердловини визначено за результатами 3D сейсмічних досліджень / Ілюстрація REUTERS

Найбільша в Україні газовидобувна компанія "Укргазвидобування" запустила в роботу нову розвідувальну свердловину на Безпалівському родовищі в Харківській області.

Як повідомляє прес-служба компанії, добовий дебіт свердловини становить 160 тис.куб. м газу на добу.

Місце для буріння свердловини визначено за результатами 3D сейсмічних досліджень, проведених у 2020 році.

Відео дня

"Беспаловське родовище - щодо "молоде". Зараз запаси родовища сягають понад 4 млрд куб. м газу, і ми продовжуємо розвідку родовища – провели 3D-сейсміку, буримо розвідувальні свердловини. Крім того, у 2018-му році запустили сучасну установку комплексної підготовки газу та інтенсифікуємо видобуток на свердловинах", - цитує прес-служба директора дивізіону "Нафтогаз розвідка і видобуток" Олександра Романюка.

Читайте такожЗа рік "Газпром" накрутив експортну ціну на газ втрічі

Він зазначив, що за останні чотири роки компанії вдалося збільшити видобуток на цьому родовищі в 4 рази – до 222 млн куб.м газу у 2021 році.

"Укргазвидобування" та нове родовище:

  • "Укргазвидобування" - найбільша газовидобувна компанія України, частка якої в загальному обсязі видобутку вуглеводнів в країні становить близько 70%. 100% акцій компанії належать НАК"Нафтогаз України".
  • "Укргазвидобування" за січень-жовтень видобула 11,36 млрд куб.м газу, що на 4,5% менше, ніж за аналогічний період минулого року.
  • У грудні "Укргазвидобування" відкрило нове Моспанівське родовище у Харківській області з перспективними ресурсами до 5 млрд куб. м газу.
  • Компанія "Укргазвидобування" за 2021 рік видобула 13,67 млрд куб.м газу, що на 4% менше, ніж за попередній рік.