Ілюстрація REUTERS

Правительство утвердило нормы расходов нефтепродуктов во время приема, хранения, отпуска, перегрузки и транспортировки.

Читайте такожВперше з березня: вартість нафти перевищила $45 за барель

Відповідне рішення було прийнято сьогодні на засіданні Кабміну без обговорення.

Відео дня

Згідно з пояснювальною запискою до документа, норми встановлюють максимально допустимі втрати нафтопродуктів під час приймання, зберігання, відпуску, перевантаження і транспортування автомобільним, залізничним, морським, річковим або трубопровідним транспортом.

У пояснювальній записці сказано, що на цей час в Україні не існує нормативно-правових актів, які б регулювали норми витрат нафтопродуктів.

Зазначається, що це негативно впливає на фінансовий стан суб'єктів господарювання, які працюють у сфері виробництва, транспортування, зберігання, що належать до сфери управління Державного агентства резерву України, Міністерства оборони та інших підприємств. Відсутність обліку витрат призводить до порушення податкового та бухгалтерського обліку, за який виникає матеріальна відповідальність.

Як повідомляв УНІАН, згідно з даними Державної митної служби, Україна в січні-червні 2020 року скоротила валютні витрати на імпорт нафтопродуктів до 1,610 мільярда доларів, що на 34,8% менше, ніж за аналогічний період минулого року.