57 населених пунктів під загрозою зриву опалювального сезону / фото santex-nk.ru

Своєчасний старт опалювального сезону для жителів 57 населених пунктів України знаходиться під загрозою через борги виробників тепла.

Про це повідомили в прес-службі Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України".

Читайте такожУкраїна входить до опалювального сезону з рекордними запасами паливу

Відео дня

Боржник

"Нафтогаз" завчасно публікує перелік критичних боржників, щоб жителі кожної області могли перевірити, чи входить місцеве підприємство в їх число. Щоб убезпечити своїх клієнтів і успішно увійти в опалювальний сезон, виробники тепла мають виконати обов'язкові умови постачання газу (передбачено постановою КМУ від 19 жовтня 2018 року №867)", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що до таких умов належить підписання договору з «Нафтогазом» відповідно до законодавства, а також виконання однієї з таких умов: дотримання рівня розрахунків не нижче 90% або укладення договору про реструктуризацію заборгованості, або узгодження з «Нафтогазом» і виконавчим органом місцевої ради графіка погашення заборгованості до 2021 року.

Скриншот "Нафтогаз"
Скриншот "Нафтогаз"
Скриншот "Нафтогаз"
Скриншот "Нафтогаз"
Скриншот "Нафтогаз"

Станом на початок вересня борг підприємств теплокомуненерго та теплоелектроцентралі (ТЕЦ) за газ перед Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України» становив 43,8 млрд грн.

Водночас у КМДА заявили про повну готовність столиці до опалювального сезону