Андрій Коболєв / REUTERS

Голова правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Андрій Коболєв заявив, що компанія виконала вимогу уряду й обмежила зарплати керівництву та членам наглядової ради сумою в 47 тис. грн.

Читайте такожУ "Нафтогазі" підрахували, скільки Україна може заробити на зберіганні імпортної нафти

«За квітень цього року моя зарплата становила 47 із лишком тисяч гривень. Оскільки й правління «Нафтогазу», й наглядова рада ухвалили рішення про безумовне дотримання закону України, який обмежує зарплати керівних органів державних підприємств», - сказав він, виступаючи на засіданні уряду.

Відео дня

Коболєв також спростував заяви народного депутата про те, що «Нафтогаз» не допустив до перевірки Державну податкову та аудиторську службу.

«Інформація про те, що ми не допускали Державну аудитслужбу, не відповідає дійсності. Ми її допустили й допускали завжди. Один раз на рік вона нас перевіряє і з цим немає проблеми. Ми завжди допускаємо податкову. Звичайно, у нас є й будуть і спеціальні, і регулярні перевірки. Вони також проходять і в цьому немає проблеми», - пояснив голова НАК.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів із квітня й до кінця карантину, покликаного не допустити поширення коронавірусу в Україні, обмежив сумою в 47 тис. грн рівень зарплат керівництва державних підприємств та винагород членів наглядових рад.

Середня номінальна заробітна плата штатного працівника в Україні в березні 2020 року становила 11 446 грн. А мінімальна зарплата з 1 січня 2020 року становить 4 723 грн на місяць.

Довідка УНІАН. НАК «Нафтогаз України» - найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу та нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти й газу, а також реалізацією нафтопродуктів через мережу АЗС.