Середня ціна імпортного природного газу в Україні в травні 2021 року зросла на 13,6% / Ілюстрація REUTERS

Середня ціна імпортного природного газу в Україні в травні 2021 року зросла на 13,6% у порівнянні з квітнем і склала 291,72 дол. за тисячу кубометрів.

Про це повідомляється на сайті Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України з посиланням на дані Державної митної служби.

Читайте такожКабмін затвердив мінімальний запас газу для українських сховищ

Відео дня

"Державна митна служба України розрахувала середню вартість імпортного природного газу, що склалася в процесі його митного оформлення під час ввезення на територію України в період з 1 по 31 травня 2021 року, яка становить 8030,65 грн, або 291,72 дол., за 1 тис. куб. м», - йдеться в повідомленні.

Квітневий тариф

Середня ціна імпортного природного газу в Україні у квітні 2021 року зросла на 22% у порівнянні з березнем і склала 256,76 дол. за тисячу кубометрів.

Держрегулювання цін

C 20 травня уряд більше не регулює ціни на газ для теплокомуненерго, оскільки ціни диктуватиме конкурентний ринок блакитного палива.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав, що тепер всі теплокомуненерго, більшість з яких належать місцевій владі, будуть укладати контракти з газопостачальними компаніями самостійно. Крім того, прем'єр доручив членам Кабінету міністрів розробити законопроект про погашення боргів, які утворилися у теплокомуненерго.

Підготовка до опалювального сезону

  • 9 червня прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні повідомив, що Україна в процесі підготовки до опалювального сезону накопичила 16 млрд кубометрів газу в підземних сховищах, а також 1,4 млн тонн вугілля.
  • Україна 1 травня завершила сезон відбору газу з підземних сховищ із запасами на рівні 15,1 млрд кубометрів.
  • 10 червня 2021 року Кабмін затвердив мінімальний запас газу для українських сховищ.