Банк «Золотые ворота» исключен из реестра Фонда гарантирования / news.nikcity.com

Фонд гарантування почав процедуру ліквідації банку на підставі рішення Національного банку України про відкликання банківської ліцензії і ліквідації 4 грудня. Ліквідатором банку призначено Валерія Єрмака терміном на 1 рік - до 4 грудня 2015 року включно.

Вимоги кредиторів банку для їх задоволення за рахунок коштів від продажу майна приймаються протягом 30 днів з дня публікації в газеті «Голос України» оголошення про відкликання ліцензії і ліквідації банку.

Як повідомляв УНІАН, Нацбанк ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії і ліквідації банку «Золоті ворота», оскільки його акціонери не скористалися наданою можливістю відновлення роботи і не виконали вимоги НБУ із забезпечення фінансової підтримки фінустанови.

Відео дня

Читайте такожНБУ визнав неплатоспроможним вже 32-й банк з початку рокуБанк «Стандарт» став переможцем конкурсу на право вивести банк «Золоті ворота» з ринку шляхом отримання частини його активів і зобов'язань, підписання відповідного договору між банками відбулося 28 листопада.

Довідка УНІАН. Банк «Золоті ворота» працював на ринку України з 1993 року і входив до групи невеликих фінустанов за розміром активів.

За інформацією НБУ, основними власниками банку є Яків Кузнєцов з часткою 19,15%, Вадим Вишневський - 12,19% і Євген Черняк - 10,07%.