Прем'єр нагадав, що неприйняття бюджету-2019 знецінить доходи українців / фото УНІАН

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман попередив народних депутатів України, що неприйняття Закону України "Про державний бюджет на 2019 рік" може призвести до тотальної кризи в країні.

Читайте такожДефіцит бюджету-2019 має бути стабільним – Гройсман

Про це він заявив під час "Години запитань до уряду" у Верховній Раді.

Відео дня

"У разі незатвердження цього закону я можу сказати, що єдиною відповіддю на це може бути тотальна криза, знецінення доходів українців і багато інших проблем", - сказав він.

Також прем'єр нагадав, що проект держбюджету-2019 передбачає зростання пенсій для військових вже з 1 січня, перерахунок пенсій для всіх категорій з 1 березня, підвищення мінімальної зарплати та низка інших позитивних ініціатив. Тому, за його словами, депутати в умовах військової агресії Росії не мають діяти за принципом політичної доцільності при прийнятті держбюджету.

"Це збалансований бюджет, який забезпечить в 2019 році стабільність та економічне зростання", - додав Гройсман.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів 14 вересня затвердив і направив на розгляд Верховної Ради проект державного бюджету на 2019 рік. Законопроектом передбачено зростання доходів зведеного бюджету на 130 мільярдів гривень - до 1,292 трильйона гривень.

18 жовтня Верховна Рада прийняла проект держбюджету на 2019 рік у першому читанні.

3 листопада міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко спрогнозував, що парламент 22 листопада ухвалить закон про держбюджет-2019.

5 листопада перший заступник голови Комітету ВР з питань бюджету Василь Амельченко поскаржився, що уряд ще не передало парламенту підготовлений до другого читання законопроект про держбюджет-2019.