Індія є найбільшим торговим партнером України в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні / УНІАН

Обсяг торгівлі між Україною та Індією за підсумками десяти місяців 2018 року збільшився на 1,5% - до 2,295 мільярда доларів.

Читайте такожАгропром формує 17% ВВП України – Гройсман

Про це повідомив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів під час Міжнародного саміту партнерства в Мумбаї (Індія), повідомила прес-служба міністерства.

Відео дня

За словами Кубіва, товарообіг між Україною та Індією за підсумками десяти місяців 2018 року збільшився до 2,3 мільярда доларів, зокрема експорт української продукції склав понад 1,8 мільярда доларів.

Він зазначив, що Індія є найбільшим торговельним партнером України серед країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону.

"Україна має широкий спектр проектів у різних сферах, привабливих для залучення інвестицій і розвитку виробництва якісної продукції з високою доданою вартістю. Це агроіндустрія і енергетика, промисловість загалом та авіабудування, зокрема, включаючи ремонт і обслуговування літаків, постачання вертольотів для потреб медицини та інших цивільних потреб", - сказав міністр.

Він підкреслив, що все це може зацікавити індійський бізнес. "Ми в свою чергу пропонуємо максимально сприятливий діловий клімат", - додав Кубів.

Як цитує прес-служба першого віце-прем'єра, серед ключових завдань подальшого співробітництва країн - промислова кооперація між бізнесом України та Індії.

Як повідомляв УНІАН, обсяг торгівлі між Україною та Індією в 2017 році зріс на 18,8% і становив 2,8 мільярда доларів.