Ілюстрація REUTERS

Політична невизначеність не вплинула на валютний ринок України, і курс гривні формується виключно під впливом ринкового попиту та пропозиції.

Читайте такожНБУ покращив прогноз міжнародних резервів України

Про це заявив голова Національного банку України Яків Смолій в ході брифінгу.

Відео дня

"Подвійні вибори дійсно пов'язані з очікуваннями певних ризиків на фінансових ринках. Але це абсолютно ніяким чином не вплинуло на курс - він як формувався завдяки попиту і пропозиції, так і продовжує формуватися сьогодні", - сказав Смолій.

Чинниками зміцнення гривні в останні час він назвав сприятливі умови для українського експорту, надходження інвестицій від нерезидентів у боргові папери України, в результаті чого зросла пропозиція валюти на ринку.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк на п'ятницю, 19 липня, встановив офіційний курс гривні до долара на рівні 26,03 гривні/долар, що на 6% вище показника на початок року.

Державний бюджет України на 2019 рік базується на прогнозному показнику курсу гривні до долара США до кінця 2019 року на рівні 29,4 гривні/долар.

Згідно з консенсус-прогнозом опитаних УНІАН експертів, курс гривні до долара на кінець 2019 року становитиме близько 30 гривень/долар.

Історичний мінімум курсу української гривні стосовно долара США був зафіксований в лютому 2015 року і становив 30,01 гривні/долар.