Ілюстрація REUTERS

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента "ПриватБанку" в іноземній та національній валюті на рівні "B-" зі стабільним прогнозом.

Читайте такожFitch підтвердило рейтинги трьох українських банків з іноземним капіталом

Як повідомили в банку з посиланням на дані Fitch, рейтинг життєздатності (VR) і підтримки (SRF) також підтверджений на рівні, відповідно, "b" і "B-", а рейтинг SRF відбиває думку Fitch про потенційну державної підтримки банку за її необхідності.

Відео дня

Зазначається, що короткострокові рейтинги в іноземній валюті підтверджені на рівні "B", а національні довгострокові рейтинги - на рівні "AA (ukr)", що демонструє високу кредитоспроможність банку стосовно інших банків в межах України.

Аналітики Fitch Ratings зазначають, що весь обсяг проблемних кредитів банку, пов'язаних з компаніями його колишніх власників, повністю забезпечений, при цьому стан з ліквідністю банку зміцнюється завдяки зростанню доходів від роздрібного банкінгу та рентабельності.

Довідка УНІАН. "ПриватБанк" (м. Дніпро) працює на ринку України з 1992 року і є найбільшим банком за обсягом активів. Банк знаходиться у власності держави з грудня 2016 року.