Бізнес-центр знаходиться в заставі у НБУ за кредитом ліквідованого "Імексбанку" / фото УНІАН

Національний банк України виставить на торги сучасний бізнес-центр в Одесі, що перебуває в заставі у регулятора за стабілізаційним кредитом ліквідованого "Імексбанку".

Читайте також"ПриватБанк" продає 7 нафтобаз за мільярд гривень

Як повідомляється на сайті НБУ, центр розташований в центрі міста на проспекті Гагаріна. Центр введено в експлуатацію у 2004 році, має 16 поверхів, а його загальна площа перевищує 12 тисяч квадратних метрів. У будівлі є як звичайні офісні приміщення, так і приміщення VIP-класу, конференц-зал, ресторан, сховище. Поруч розташовані наземний паркінг та парк з ландшафтним дизайном.

Відео дня

Нацбанк зазначив, що на початку року центр був обтяжений довгостроковими договорами оренди, проте в червні регулятор отримав остаточне рішення Верховного Суду про визнання їх недійсними, тобто новий власник зможе вільно розпоряджатися придбаним майном.

Посилаючись на підсумки зустрічі з представниками відомих інвестиційних компаній, в НБУ зазначили зацікавленість інвесторів у придбанні нерухомості.

Зазначається, що на сьогодні ведуться переговори з Фондом гарантування вкладів фізичних осіб щодо притягнення до продажу об'єкта компаній по комплексній підготовці та організації відкритих торгів.

Також повідомляється, що отримані від продажу кошти будуть спрямовані на погашення заборгованості банку перед НБУ.

Довідка УНІАН. "Імексбанк" (м. Одеса) працював на ринку України з 1994 року і входив у групу великих банків. Банк належав депутату Верховної Ради минулого скликання Леоніду Климову (група "Відродження"), який входив в парламентський Комітет з питань фінансової політики та банківської діяльності. Національний банк України закликав "Імексбанк" неплатоспроможним в січні 2015 року.