Майно було перереєстровано «чорним» нотаріусом / фото radiosvoboda.org

Служба безпеки України повернула Фонду гарантування вкладів фізичних осіб майно на більш ніж 100 млн грн, незаконно виведене з «ВТБ Банку», ліквідується.

Читайте такожФонд гарантування виставив на продаж активи банків-банкрутів майже на 11 мільярдів

Як повідомили в прес-центрі СБУ, оперативники встановили одразу після визнання банку неплатоспроможним підробку договорів купівлі-продажу майна та внесення змін в державний реєстр майнових прав щодо двох нежитлових об'єктів нерухомості в Харкові і 23 житлових приміщень у столиці.

Відео дня

Зазначається, що майно було перереєстровано «чорним» нотаріусом. При цьому, до операції причетні працівники банку, які надали інформацію про найбільш ліквідні активи фінустанови.

За інформацією СБУ, Подільський районний суд Києва наклав арешт на всі об'єкти нерухомості, а право власності фактично повернуто Фонду гарантування.

Також повідомляється, що двом фігурантам кримінального провадження, включаючи нотаріуса, оголошено про підозру у вчиненні шахрайства, підробці документів та зловживанні повноваженнями. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Як повідомляв УНІАН, Фонд гарантування вкладів 19 грудня 2018 року почав ліквідацію «ВТБ Банку». З 28 листопада минулого року в банку працювала тимчасова адміністрація на підставі рішення Національного банку про визнання фінустанови неплатоспроможною.

«ВТБ Банк» працює на ринку України з 1992 року і входив у двадцятку найбільших банків за обсягом активів. Банк належав російському державному «ВТБ Банку».