Ілюстрація REUTERS

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук запевнив український бізнес, що необґрунтованих перевірок підприємців, які працюють у рамках правого поля, а також використання «маски-шоу» за участю правоохоронців в Україні не буде.

Читайте такожКабмін має намір ліквідувати ухилення від податків за допомогою схеми з ФОПами

«Ми точно не будемо нападати на "білий" бізнес. Точно не буде безпідставних маски-шоу з метою загнати когось у якусь схему», - заявив Гончарук в ефірі одного з телеканалів.

Відео дня

Він закликав повідомляти про подібні неправомірні випадки обмеження і тиску на бізнес з метою оперативного реагування на дані інциденти.

«Хочу підкреслити: якщо вам буде відомо, що силовики "наїжджають" на бізнес, для нас це червона лінія. Перше рішення, яке прийняв наш уряд, - це скасування економічного підрозділу поліції. Законопроект готовий, і ми дуже чекаємо, щоб в Україні швидко з'явився новий орган, не силовий, а аналітичний, який би займався економікою», - підкреслив прем'єр-міністр.

Як повідомляв УНІАН, за словами міністра фінансів Оксани Маркарової, підтримка малого бізнесу і мікробізнесу буде пріоритетом для уряду протягом наступних п'яти років.

25 вересня Кабінет міністрів України за поданням Міністерства фінансів тимчасово, до створення Бюро фінансових розслідувань, залишив повноваження податкової міліції в Державній фіскальній службі, що знаходиться в стані реорганізації.

Президент України Володимир Зеленський доручив Верховній Раді прийняти закон про службу фінансових розслідувань (СФР) до 1 грудня поточного року.

Державна служба фінансових розслідувань, про створення якої говорять вже не перший рік, покликана допомогти захистити права бізнесу в Україні. Відомство займеться розслідуванням економічних злочинів, тоді як зараз ці повноваження є у ряду силових структур, зокрема СБУ і податкової міліції.