Повноваження податкової міліції продовжили / capital.ua

 Кабінет міністрів України за поданням Міністерства фінансів тимчасово, до створення нового Бюро фінансових розслідувань, залишив повноваження податкової міліції в Державній фіскальній службі (ДФС), яка перебуває в стані реорганізації.

Читайте такожКабмін ліквідував управління Нацполіції по боротьбі з економічними злочинами

Як повідомила на своїй сторінці в мережі Facebook міністр фінансів Оксана Маркарова, такене рішення було ухвалене 25 вересня на засіданні уряду.

Відео дня

За словами Маркарової, дане рішення є правильним, тому що Бюро фінрозслідувань після ухваленя відповідного закону Верховною Радою створюватиметься як новий орган і всі співробітники набиратимуться на конкурсній основі.

"Тому немає жодного сенсу зараз переводити в рамках реорганізації частину податкової міліції в нову ДПС без конкурсів, щоб через 4 місяці знову переводити або звільняти", - підкреслила Маркарова.

Міністр фінансів також зазначила, що в цей час податкова міліція продовжить виконувати свої завдання разом з іншими правоохоронними органами та митницею.

"І не будуть втрачені поточні справи з конвертації центрам, нелегальних операцій з підакцизними товарами та спільних операцій. Тому радість декого щодо чотиримісячної безкарності була трохи передчасною", - підсумувала керівник Мінфіну.

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський доручив Верховній Раді ухвалити закон про службу фінансових розслідувань (СФР) до 1 грудня поточного року.

Державна служба фінансових розслідувань, про створення якої говорять уже не перший рік, покликана допомогти захистити права бізнесу в Україні. За словами секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Данилюка, цей законопроект є пріоритетним для президентської команди.

Відомство займеться розслідуванням економічних злочинів, тоді як зараз ці повноваження є у ряду силових структур, зокрема, СБУ і податкової міліції.