Ілюстрація / REUTERS

Ухвалення Верховною Радою законопроекту №1210 у запропонованому вигляді призведе до катастрофічних наслідків для українського гірничо-металургійного комплексу.

Про це заявив народний депутат Муса Магомедов, передає кореспондент МінПрому.

Магомедов наголосив, що законопроектом пропонується підвищити не тільки ставку рентних платежів, але й істотно розширити базу оподаткування. Це призведе до того що рентні платежі в Україні будуть у 10 разів вищі, ніж у Росії.

Відео дня

"Наші вітчизняні постачальники руди не зможуть бути конкурентоспроможними і будуть змушені піти з далеких ринків, які одразу ж будуть зайняті росіянами", – сказав він.

За оцінками Магомедова, в результаті ухвалення законопроекту експорт залізорудної сировини може скоротитися на 70%.

"В такому вигляді ухвалювати законопроект неприпустимо, і я сподіваюся, що депутати правлячої коаліції виявлять мудрість і не допустять, щоб у Кривому Розі люди залишилися без роботи", – сказав він.

Магомедов підкреслив, що зниження обсягів виробництва руди в Україні неминуче призведе до скорочення надходжень у державний бюджет. Він навів оцінку міжнародної компанії PWC, згідно з якою в разі ухвалення законопроекту в нинішньому вигляді надходження до бюджету скоротяться на 2,4 млрд грн.