Експерти попереджають про можливі наслідки законопроектів №1209 та №1210 / фото УНІАН

Чергову хвилю скорочень і в країні й, як наслідок, виїзд працівників за кордон, прогнозують українському бізнесу провідні економісти.

Про це передає «5 канал».

Такі наслідки матимуть подані на розгляд парламенту законопроекти №1209 та №1210. Найбільш чуттєвими виявилися міжнародні інвестори. Один із таких, British American Tobacco, вже зупинив випуск продукції на заводі в Прилуках.

Відео дня

«Є декларація створити 1 мільйон робочих місць, заклики повертатися в Україну. А реальні дії влади – навпаки штовхають людей у тінь і виїздити за межі України далі», – колишній віце-прем'єр міністр України зазначив Павло Розенко.

На думку координатора груп «Економічна модернізація» Павла Себастьянова, зазначені законопроєкти найбільше вдарять по самих підприємцях, що ведуть малий та середній бізнес в Україні. Їхні представники неодноразово називали їх «сирими» та публічно виступали за їх термінове відкликання.

«Коли нам кажуть, що зараз з якогось переляку 50 мільярдів доларів зайдуть в Україні, у мене питання, у що вони зайдуть? Якщо самі підприємці не виступають за створення цих проектів. А хто їх створить якщо не підприємці?» – зауважив координатор групи «Економічна модернізація» Павло Себастьянов.

«Практика усього світу доводить: щоб залучити іноземних інвесторів – перш за все потрібно забезпечити умови роботи для власного бізнесу. Він буде створювати нові робочі місця. А вже після цього – можна очікувати й притоку зовнішніх коштів», – резюмував Себастьянов.