Більше третини українців нічого не припасли на "чорний день" \ фото УНІАН

В даний час більше третини жителів України (35%) не мають заощаджень "на чорний день".

Читайте такожМінсоцполітики: виплати при народженні дитини в Україні будуть збережені

Про це свідчать дані опитування компанії Research & Branding Group, передає dt.ua. За даними опитування, ще третина мають заощадження, яких вистачить на строк до двох місяців: менше, ніж на місяць (10%), на місяць (12%) і на два місяці (11%).

Відео дня

На строк від трьох до шести місяців вистачить заощаджень 11% українців, а 3% розраховують на те, що їм вистачить заощаджень більш ніж на сім місяців.

Майже п'ята частина респондентів (17%) не змогли оцінити, на який час їм вистачить заощаджень в разі втрати наявних джерел доходів.

Опитування проводилося в період з 7 по 16 вересня 2019 серед 2001 респондентів по всій Україні за винятком окупованих Росією територій. Метод опитування - особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face). Максимальна похибка вибірки - 2,2%.

За даними опитування Research & Branding Group, за останні три роки третина українців (31%) опинялися в ситуації, коли більше трьох місяців не мали роботи або займалися пошуком, тоді як дві третини жителів України (64%) в таку ситуацію не потрапляли.