Верланов зазначив, що документ є збалансованим / фото УНІАН

Дохідна частина доопрацьованого до другого читання проекту закону про державний бюджет на 2020 рік є цілком реалістичною, впевнений голова Державної податкової служби України (ДПС) Сергій Верланов.

Читайте такожКабмін закладає в бюджет-2020 рік зростання доходів

"Дохідна частина бюджету є цілком реалістичною. Державна податкова служба готова виконати завдання з наповнення бюджету. Для цього будемо посилювати аналітичну роботу і приділяти підвищену увагу роботі з ризиковими платниками податків", - цитує Верланова прес-служба ДПС.

Відео дня

За його словами, документ є збалансованим, спрямованих на розв'язання нагальних питань та на виконання програми діяльності уряду.

Зокрема, доходи доопрацьованого проекту держбюджету (без трансфертів) на 2020 рік у порівнянні з першою редакцією законопроекту пропонується збільшити на 14,18 мільярда гривень, у тому числі по загальному фонду на 11,9 мільярда гривень та по спеціальному фонду на 2,3 мільярда гривень.

Як повідомляв УНІАН, 5 листопада Кабінет міністрів передав до Верховної Ради доопрацьований до другого читання проект державного бюджету України на 2020 рік, заснований на оновленому прогнозі зі зростанням ВВП на 3,7% при середньому курсі гривні на рівні 27 гривень/долар.

У порівнянні з попереднім проектом видатки бюджету зросли на 15 мільярдів гривень, доходи – на 13 мільярдів гривень. Дефіцит, як і раніше, становитиме 95 мільярдів гривень, але скоротиться стосовно ВВП до 2%.

У жовтні Верховна Рада ухвалила зміни до бюджету поточного року, знизивши план доходів на 20,4 мільярда гривень і компенсувавши це скороченням плану витрат на обслуговування держборгу на 21,6 мільярда гривень.