Ілюстрація REUTERS

Верховна Рада України прийняла закон, яким продовжуються до 1 січня 2023 року податкові пільги для погашення боржником боргу перед кредитно-фінансовими установами.

Читайте такожРада створила комісію для розслідування реструктуризації боргу України в 2015 році

Як передає кореспондент УНІАН, за ухвалення законопроекту №2358 у другому читанні про внесення змін до Податкового кодексу України у зв'язку з удосконаленням процедури проведення фінансової реструктуризації та вдосконаленням оподаткування операцій фінансового лізингу проголосували 277 народних депутатів за необхідного мінімуму в 226 голосів.

Відео дня

Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев, доповідаючи щодо законопроекту, повідомив, що під час підготовки документа до другого читання надійшло 5 правок, всі були враховані.

"Цей законопроект встановлює пільги з ПДВ щодо здійснення фінансової реструктуризації", - сказав Гетьманцев.

Зокрема, метою прийнятого закону є виправлення законодавчої прогалини під час оподаткування податком на додану вартість операцій фінансового лізингу, а також створення ефективного та дієвого механізму для проведення фінансової реструктуризації підприємств України.

Продовження пільг щодо операцій з поставки товарів для погашення боргу, а також звільнення від оподаткування поставки майна, яке отримано банком в рахунок погашення боргу.

Як повідомляв УНІАН, законопроект №2358 про внесення змін до Податкового кодексу України у зв'язку з удосконаленням процедури проведення фінансової реструктуризації та з вдосконалення оподаткування операцій фінансового лізингу був зареєстрований в Раді 31 жовтня, а 4 грудня - прийнятий у першому читанні.