Иллюстрация REUTERS

Міністр економіки Тимофій Милованов розповів про стан економіки України в 2019 році та спрогнозував, чого українцям очікувати у 2020.

Зокрема, він написав на своїй сторінці у Facebook, що варто розраховувати на реальне зростання зарплат на 10%.

“З урахуванням високої ділової активності і попиту на ринку праці, очікуємо, що темпи зростання реальної заробітної плати і в 2020 році будуть залишатися високими – близько 10%”, – написав Милованов.

Відео дня

Міністр додав, що зарплата в Україні зростає четвертий рік поспіль. У 2019 вона реально зросла на 9,6%, в порівнянні з попереднім роком.

Милованов вважає, що виграють від цього ті, хто має кваліфікації потрібні для галузей, в яких відбуваються інвестиції. Також, за його словами, це буде зменшувати міграцію робітників за кордон, а в певних галузях та певних регіонах де є найбільший попит на робітників, люди будуть повертатись.

Як повідомляв УНІАН, середня номінальна заробітна плата штатного працівника в Україні в листопаді 2019 року зросла порівняно з листопадом минулого року на 16,6% - до 10679 грн.

Заборгованість підприємств з виплати заробітної плати в Україні у листопаді 2019 року скоротилася порівняно із жовтнем на 6,3%, і на 1 грудня становила 3,221 млрд грн.

27 грудня Кабінет міністрів схвалив законопроект про працю, який покликаний зберегти і розширити соціальні права працівників, збільшити кількість легальних робочих місць, забезпечити рівні можливості для чоловіків і жінок у сфері праці, підвищити доходи працівників і гармонізувати українське законодавство з європейським.