REUTERS

Народний депутат від «Слуги народу» Андрій Холодов продовжує лобіювати інтереси свого тютюнового бізнесу, з якого, за його ж словами, вийшов 2-3 роки тому.

Про це повідомляє hubs.ua з посиланням на поправку Холодова до закону законопроекту №1209-1.

Згідно з текстом поправки, автор пропонує у 2020-2025 роках наділити торговців сигаретами правом «...перевищувати при реалізації тютюнових виробів максимальні роздрібні ціни, встановлені на ці вироби у відповідності з законодавством, не більше ніж на 15%». З урахуванням акцизного податку перевищення кінцевої вартості сигарет від «максимальної роздрібної» може перевищити 15% вже в наступному році. Холодов ініціював внесення правки 10 грудня, на засіданні робочої групи при Комітеті ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики.

Відео дня

Раніше журналісти програми «Схеми: корупція в деталях» з'ясували, що Холодов заснував на Кіпрі фірму Reineweg. Адреса реєстрації збігається з адресою приватного будинку, що належить родині нардепа. Вказаній фірмі опосередковано належить мережа тютюнових кіосків у Києві. Журналісти також зазначають: поправка Холодова до закону №1209-1 не перша його законодавча ініціатива про збільшення прибутковості тютюнового бізнесу. Національне антикорупційне бюро України зареєструвало щодо нардепа кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 364 КК України – зловживання владою або службовим становищем.