IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг Укргазбанку на рівні uaAA зі зміною прогнозу рейтингу зі "стабільного" на "в розвитку". Рейтинг надійності банківських вкладів підтверджений на рівні "5+" (відмінна надійність).

"Рейтинг "розвитку" - величезний заділ для нашої роботи по трансформації Укргазбанку в привабливий інвестактив. Дійсно, сьогодні наш банк є високорентабельним і демонструє високі показники ефективності - протягом року чистий прибуток збільшувався з кожним місяцем, нам вдалося суттєво перевищити показник і попереднього року. Але для нашої команди це зовсім не привід зупинятися, а навпаки - хороша мотивація для більшого. Ми вже намітили план на 2020 рік, визначили нові цілі й рішуче йдемо до них", - зазначив Голова Правління Укргазбанку Кирило Шевченко.

Підтвердження рейтингів Укргазбанку зі зміною прогнозу на "в розвитку" обумовлено очікуваним вступом до капітал нового стратегічного інвестора - Міжнародної фінансової корпорації (IFC) тривалим поліпшенням ринкових позицій і диверсифікації діяльності шляхом залучення нових клієнтів; високими показниками капіталізації та ліквідності; якістю активів і достатнім рівнем резервування проблемної заборгованості; високими показниками ефективності основної діяльності, а також підтримкою з боку держави.

Відео дня

Як наголошується у звіті, за підсумками 9 місяців 2019 серед 76 банків Укргазбанк посів 4 позицію за розміром активів, 6 - за обсягом коштів населення, 9 - за розміром балансового капіталу і 15 - за розміром отриманого прибутку. Крім того, експерти акцентують увагу на тому, що завдяки активному розвитку банківських продуктів та активної співпраці з корпоративним сектором, Укргазбанк протягом аналізованого періоду очолив список банків за обсягом коштів, залучених від юридичних осіб. Банк зміцнив ринкові позиції й зараз обслуговує понад 2 мільйони клієнтів. Розвинена мережа територіальних підрозділів Банку охоплює всі області. Клієнтська база диверсифікована за категоріями клієнтів, програмами, галузями економіки та регіонами. Регулятивний капітал установи за станом на 01.10.2019 рік склав 6,6 мільярда гривень, чисті активи та балансовий капітал - 104,4 мільйона гривень і 6,4 мільярда гривень відповідно.

Діяльність банку в аналізованому періоді була прибутковою, а показники ефективності основної діяльності - високими. Чистий прибуток Укргазбанку за підсумками січня-вересня 2019 склав майже 347 мільйонів гривень. Разом з тим, фінансовий результат банку за підсумками 11 місяців 2019 склав 836 мільйонів гривень, що на 22% перевищило результат аналогічного періоду 2018 року.