Ілюстрація REUTERS

Державне підприємство "Система електронних торгів арештованим майном" (СЕТАМ, онлайн-аукціон OpenMarket) починаючи з 2016 року провело 14 774 аукціони і реалізувало заставне майно банків та інших партнерів на 3,04 млрд грн, повідомили в прес-службі СЕТАМ.

Читайте такожУкраїнські банки за рік закрили понад 500 відділень

Згідно з повідомленням, до п'ятірки найдорожчих реалізованих лотів від банків ввійшли: покинутий київський корпус №4 заводу «Арсенал» «Укргазбанку» з ціною продажу 563,71 млн грн, логістичний центр «Арктика» в с. Софіївська Борщагівка «Ощадбанку» за ціною 195,01 млн грн, нежитлові будівлі "Укргазбанку" в Києві за ціною 182,16 млн грн, цегельний завод в Київській області Чеського Експортного Банку за ціною 170 млн грн, а також комплекс будівель і споруд "Ощадбанку" в Харківській області за ціною 170 млн грн.

Відео дня

Крім того, за вказаний період укладено угоди про реалізацію комунального майна з органами влади в Хмельницькій, Херсонській, Миколаївській, Закарпатській, Луганській, Дніпропетровській, Запорізькій, Черкаській, Рівненській, Вінницькій, Івано-Франківській, Житомирській областях.

Довідка УНІАН. Державне підприємство "Система електронних торгів арештованим майном" (СЕТАМ) працює з жовтня 2015 року і реалізує майно, арештоване Державною виконавчою службою України. У вересні 2017 року підприємство змінило назву електронного майданчика на OpenMarket.