Нефьодов зазначив, що дві третини кандидатів - це митники, нинішні й колишні / фото УНІАН

На посаду голови регіонального підрозділу Державної митної служби України - Одеської митниці в ході відкритого конкурсу подали заявки 56 осіб, з яких були допущені до наступного етапу відбору 33 кандидати.

Читайте такожОдеські митники виявили майже 8 тисяч контрафактних кубиків Рубіка (фото)

Як повідомив на своїй сторінці в соцмережі Facebook глава Державної митної служби Максим Нефьодов, крім того, на посаду голови Поліської митниці подали заявки 24 особи, з яких 15 пройшли далі до другого туру конкурсу.

Відео дня

"Пройшло комп'ютерне тестування в Національному агентстві України з питань державної служби, залишилося 33 претенденти на Одесу і 15 на Поліссі. Дві третини - це митники, нинішні та колишні, решта - з бізнесу або інших держорганів. Гендерна рівність страждає, лише 3 жінки подалися. Притому, що зараз в Новій митниці є три в.о. керівниці митниць, жінка також очолює митну лабораторію", - написав Нефьодов.

Він також висловив сподівання, що вже на початку лютого будуть оголошені переможці цих конкурсів.

"Один кандидат не довіряє електронним технологіям, надіслав заяву поштою. Процес триває, далі ситуаційні завдання та співбесіди. Очікую, що в самому початку лютого вже буде рішення", - додав голова Митної служби.

Як повідомляв УНІАН, на початку жовтня Кабінет міністрів України затвердив регіональну структуру Державної митної служби України, скоротивши кількість митниць до 16 з 26.

У листопаді 2019 року на посаду виконуючого обов'язки голови Поліської митниці був призначений Олексій Мужев, а на посаду в. о. керівника Одеської митниці - Євген Кодіс.

Наприкінці грудня 2019 року Нефьодов заявив, що в центральному апараті відомства вже змінено близько 80% керівного складу та оновлено 40% керівників митних постів.

Довідка УНІАН. Кабінет міністрів у грудні 2018 року прийняв рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом розділення її на державні податкову і митну служби.

За підсумками конкурсного відбору 5 липня перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов став керівником Державної митної служби.

Державна митна служба, якій передали відповідні повноваження Державної фіскальної служби, офіційно запрацювала в Україні з 8 грудня.