Прем'єр-міністр Олексій Гончарук / REUTERS

Українські підприємці з початку дії програми "Доступні кредити 5-7-9%" отримали 27,1 мільйона гривень.

Читайте також"Ощадбанк" видав перший "доступний кредит" для бізнесу

Про це на своїй сторінці у Facebook написав прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Відео дня

"Українці за два тижні отримали загалом 27,1 мільйона гривень за програмою "Доступні кредити 5-7-9%". В роботі ще 2500 заявок. Зараз ще 11 комерційних банків залучаються до програми, тому очікуємо істотне зростання кількості виданих кредитів", - написав він.

Гончарук зазначив, що для підприємців, які не мають застави, уряд розробив окремий механізм - кредитні гарантії.

"Це означає, що банк замінює заставу спеціальним фінансовим інструментом. Завершуємо всі юридичні процедури, щоб банки змогли невідкладно налагодити цю роботу", - додав він.

Також прем'єр зазначив, що цього тижня розпочинається всеукраїнський навчальний тур для підприємців, які захочуть пройти комплексне безкоштовне навчання з підвищення своїх бізнес-компетенцій.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада в січні прийняла закон про створення в Україні Фонду розвитку підприємництва, який у 2020 році отримає 2 мільярди гривень фінансування.

Фонд реалізовуватиме програму державної підтримки малого та середнього бізнесу, яка дозволить учасникам отримати кредит до 1,5 мільйона гривень під 5%, 7% або 9% річних для створення або розширення власного бізнесу.

3 лютого уряд України оголосив старт програми "5-7-9", оцінюючи її потенціал цього року до 50 тисяч кредитів.