Ілюстрація REUTERS

Ситуація в Китаї, де вибухнула епідемія коронавірусу, може скоротити приплив інвестицій до України.

Читайте такожІнфікування на коронавірус з Китаю виявлено у 29 країнах - МОЗ

Про це заявила старший економіст представництва Світового банку в Україні Анастасія Головач в ході дискусії Асоціації інвестиційних професіоналів CFA Society Ukraine.

Відео дня

Вона зазначила, що минулого року Україна отримала понад 4 мільярди доларів портфельних інвестицій, а зараз перспектива продовження цього тренду знаходиться під питанням.

"Пасивність інвесторів стала однією з причин низьких результатів останнього розміщення ОВДП Міністерством фінансів. Якщо цей тренд продовжиться, це вплине на курс національної валюти", - йдеться в повідомленні.

Також Головач повідомила, що Всесвітній банк не очікує значних ризиків для світової економіки через епідемію коронавірусу за умови, що за місяць хвиля захворювань піде на спад.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці грудня влади Китаю повідомили про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу COVID-19. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період становить близько двох тижнів.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з розповсюдженням коронавірусу з Китаю.

За інформацією українського Міністерства охорони здоров'я, до 23 лютого інфікування коронавірусом COVID-19 виявлено у 29 країнах, але в Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку не зафіксовано.

Міжнародний валютний фонд прогнозує уповільнення темпів зростання світової економіки через коронавірусу на 0,1 процентних пункту - до 3,2%.