Коронавірус може стати можливістю для інвестицій / Ілюстрація REUTERS

На тлі розвитку епідемії коронавіруса COVID-19 розробники створили криптовалюту CoronaCoin, курс якої залежить від кількості хворих і загиблих.

Читайте такожКомаровський відповів українцям, чи варто скасовувати поїздку за кордон через коронавірус

Як повідомляє Reuters, загальне число токенів CoronaCoin засноване на чисельності населення Землі. Пропозиція валюти буде скорочуватися кожні два дні, грунтуючись на кількості нових випадків захворювання. Передбачається, що чим більше людей захворіють або помруть, тим вище буде вартість валюти.

Відео дня

Один з передбачуваних розробників CoronaCoin Санні Кемп зазначив, що деякі люди вже інвестують в цю валюту, оскільки вважають, що коронавірус буде поширюватися і далі.

Він розповів, що команда CoronaCoin складається з семи осіб, але відмовився ідентифікувати їх.

У соцмережах деякі юзери розкритикували концепцію CoronaCoin, назвавши її аморальною. Розробники у відповідь пообіцяли, що будуть щомісяця направляти 20% доходу в Червоний хрест.

Кемп порівнює CoronaCoin з «пандемічними облігаціями», які випускає Всесвітня організація охорони здоров'я.

Нагадаємо, 28 лютого Всесвітня організація охорони здоров'я підвищила оцінку глобального ризику поширення нового коронавірусу COVID-19 з "високого" до "дуже високого".

За даними МОЗ, станом на 2 березня у світі зафіксовано 89072 лабораторно підтверджених випадки поширення коронавірусу, серед яких 3048 – летальні.