Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів надав право Міністерству розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства подавати пропозиції до Державної міграційної служби щодо встановлення квоти імміграції стосовно висококваліфікованих фахівців дефіцитних професій та іноземних інвесторів, які вклали в економіку України від 100 тис. дол.

Читайте такожМінекономіки очікує понад $3 мільярди іноземних інвестицій цього року

Про це повідомив присутній на засіданні уряду народний депутат Олексій Гончаренко, опублікувавши текст постанови Кабміну у своєму Telegram-каналі.

Відео дня

Згідно з текстом постанови, уряд вніс зміни до порядку формування квоти імміграції.

«Пропозиції до ДМС щодо встановлення квоти імміграції на наступний календарний рік вносять... Мінекономіки - щодо осіб, які здійснили іноземну інвестицію в економіку України іноземною валютою на суму не менш як 100 тисяч доларів США, і висококваліфікованих фахівців і співробітників, гостра потреба в яких є суттєвою для економіки України», - сказано в тексті постанови.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів поставив собі завдання забезпечити зростання валового внутрішнього продукту України на 40% за п'ять років. За словами прем'єр-міністра Олексія Гончарука, для цього потрібно залучити 50 млрд доларів інвестицій.