Володимир Зеленський провів зустріч із представниками великого бізнесу / фото ОП

Президент України Володимир Зеленський заявив про досягнуті домовленості з представниками великого бізнесу щодо створення окремого фонду в 12-13 млрд гривень для підтримки медичної сфери у боротьбі з коронавірусом.

Про це він заявив під час ефіру на одному з телеканалів.

Зеленський відзначив, що 15 березня провів зустріч з представниками великого бізнесу «з приводу допомоги, з приводу вирішення структурних проблем».

Відео дня

«Нам зараз потрібно терміново 500 швидких – це та кількість, якої не вистачає для наших лікарень», - зауважив глава держави.

Читайте такожУкраїна в суботу отримає мільйон швидких тестів на виявлення коронавірусу – Зеленський

«Ми говорили про окремі кошти. Чесно вам скажу, я розмовляв з ними дуже відверто – я сказав, що ця країна вас довгі роки годувала і прийшов час вам допомогти країні. Дійсно ми з ними говорили – ми робимо окремий фонд, нам зараз знадобиться на ліки, на багато різних лікувальних засобів нам знадобиться, в першу чергу, 12-13 млрд гривень. Нам потрібна їхня допомога», - наголосив глава держави.

Крім того, за словами президента, буде виділено додатково ще 10 млрд для допомоги пенсіонерам. «Окремо 10 млрд стосується 9 млн пенсіонерів, у яких пенсія 5 тисяч гривень і менше», - додав Зеленський.