Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів збільшив максимальну суму кредиту за програмою «Доступні кредити 5-7-9%» до 2 млн грн з 1,5 млн грн.

Читайте такожБізнес на карантині: Рада послабила податкове законодавство

Відповідну постанову без обговорення було прийнято на сьогоднішньому засіданні уряду.

Відео дня

Своєю постановою Кабмін розширив перелік цілей, на які можуть бути використані кредитні кошти, отримані в рамках програми. Мова йде про придбання нежитлової нерухомості для підприємницької діяльності, купівлі права інтелектуальної власності за договорами комерційної концесії (франчайзинг), поповнення обігових коштів не більше ніж на 25% від загальної вартості інвестиційного проекту, який фінансується за рахунок кредиту.

Також вводиться можливість перерахунку процентної ставки за кредитом на заборгованість без урахування компенсації відсотків.

Постанова передбачає збільшення до 35% рівня максимальної суми гарантії Фонду розвитку підприємництва, тоді як раніше загальна сума гарантії становила 25%.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада в січні прийняла закон про створення в Україні Фонду розвитку підприємництва, який у 2020 році отримає 2 млрд грн фінансування.

Фонд буде реалізовувати програму держпідтримки малого і середнього бізнесу, яка дозволить учасникам отримати кредит під 5%, 7% або 9% річних для створення або розширення власного бізнесу.

3 лютого уряд України оголосив старт програми «5-7-9», оцінюючи її потенціал в цьому році до 50 тисяч кредитів.

Українські підприємці майже за місяць дії даної програми отримали понад 30 млн грн.