Ілюстрація / REUTERS

В Україні карантин через нову коронавірусну інфекцію скасують щонайменше у травні.

Про це заявив керуючий партнер інвестиційної компанії Capital Times Ерік Найман в ефірі ток-шоу "Право на владу" на каналі 1+1, передає ТСН.

Читайте такожУ МВФ заявили про можливості збільшити фінансування для України

Відео дня

"Зараз все, що відбувається, схоже на 1929-1933 роки. На роки Великої депресії. Масштаби дуже великі. Наприклад, сьогодні оголосили, що в США більше трьох мільйонів безробітних буквально за один день. У Канаді один мільйон безробітних за один день. Таких масштабів не було видно майже, напевно, за останні років сто", - розповів фінансовий експерт й додав, що сьогоднішня ситуація вимагає екстраординарних рішень.

Найман вважає, що Україна не подолає епідемію коронавірусу до квітня.

"В Україні взагалі ніхто ні сном, ні духом. У моєму розумінні, карантин, в кращому випадку, скасують у травні. Ми розуміємо, що до травня дійсно з'явиться товарний дефіцит, тому що порушена логістика. Про бюджет я взагалі мовчу", - впевнений експерт. За його словами, владі доведеться приймати чимало нестандартних рішень. 

"На щастя, МВФ оголосив, що трильйоном доларів допомагатиме. Американці вже більше 6 трлн доларів вкачали через фіскальні заходи, - підсумовує Найман. - Китай дуже сильно чхнув, але вони вже вийшли на роботу. Тепер у Європи і США проблеми".

На черзі після Європи та США, вважає експерт,  будуть країни Латинської Америки та Індія. "До літа це все затягнеться. Нічого страшного я не бачу - на Заході заходи фіскальної підтримки дуже великі", - заявив Найман.