Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів розширив перелік дозволеної під час карантину діяльності, зокрема, дозволив роботу ломбардів та продаж автозапчастин.

Читайте такожЕксперти підрахували додаткові витрати торгівлі через карантин

Про це повідомила прес-служба уряду.

Відео дня

"Під час карантину вирішена: продаж запчастин для транспортних засобів, у тому числі для тракторів та іншої с/г техніки; продаж добового молодняку свійської птиці; функціонування всіх видів фінансових установ, серед них ломбардів та кредитних спілок", - йдеться в повідомленні.

Також Кабмін рекомендує для зменшення черг і скупчень відвідувачів в магазинах допускати відвідувачів в торгові зали з розрахунком не більше одного відвідувача на 10 квадратних метрів, з дотриманням 1,5-метрової відстані між людьми. При цьому дозволена цілодобова робота аптек.

"Ми працюємо над тим, щоб в умовах карантину забезпечити оптимальне функціонування ключових для країни галузей. Прийняті зміни пом'якшують умови ведення бізнесу, активізують аграрні компанії для проведення весняної посівної кампанії, спрощують доступ населення до фінансових ресурсів і підсилюють виконання вжитих протиепідемічних заходів", - наводяться в повідомленні слова міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашко.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів продовжив карантин і ввів надзвичайну ситуацію у всіх регіонах України до 24 квітня.

Раніше Міністерство охорони здоров'я дозволило роботу продуктових ринків в Україні на період карантину, але мер Києва Віталій Кличко заявив, що продовольчі ринки в столиці не відкриються до покращення ситуації з поширенням COVID-19.