Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України сподівається на прийняття Верховною Радою цього тижня змін до державного бюджету України на 2020 рік, які узгоджені з Міжнародним валютним фондом.

Читайте такожЯк вплине на економіку України коронавірусна криза: прогнози банкіра

Про це заявив міністр фінансів України Сергій Марченко в ході брифінгу.

Відео дня

За його словами, в парламентському бюджетному комітеті триває робота над проектом змін до держбюджету-2020, основні показники якого узгоджені з МВФ.

"Є надія, що цього тижня депутатський корпус підтримає ці ініціативи, і ми зможемо виконати одну з умов Міжнародного валютного фонду, щоб розблокувати фінансування", - сказав міністр.

"На сьогодні проєкт змін до бюджету доопрацьовується у бюджетному комітеті. Зокрема, зміни для боротьби з коронавірусом. Створення фонду для боротьби з коронавірусом у розмірі 66,3 мільярда гривень", — повідомив Марченко.

Раніше у попередньому проєкті уряду щодо змін до бюджету передбачалося, що розмір фонду боротьби з коронавірусом має скласти 97 мільярдів гривень.

При цьому, бюджетний дефіцит буде підвищений до 298 мільярдів гривень, або до 7,5% ВВП.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів наприкінці березня затвердив і передав на розгляд Верховної Ради проект змін до державного бюджету України на 2020 рік, в основі якого оновлений макроекономічний прогноз з падінням економіки на 3,9%, прискоренням інфляції до 8,7% і середньорічним курсом гривні на рівні 29,5 гривні/долар.

Верховна Рада не прийняла запропоновані урядом зміни, відправивши документ у профільний парламентський комітет на доопрацювання до повторного першого читання.