Всі виплати будуть здійснюватися автоматично в період дії карантину / фото УНІАН

Сьогодні, 8 квітня, Кабінет міністрів України на період карантину продовжив терміни виплати державних соціальних допомог, які були призначені раніше без необхідності особистого звернення в органи соцзахисту.

Читайте такожСтало відомо, коли пенсіонерам почнуть виплачувати обіцяну тисячу гривень

Про це повідомляє Liga.net.

Відео дня

"Як уточнив міністр соціальної політики Марина Лазебна, люди з інвалідністю для отримання пенсій та допомог не повинні проходити МСЕК та ЛКК. Крім цього автоматично продовжать призначення допомог сім'ям з дітьми, особам, які мають право на пенсію", - йдеться в повідомленні.

На засіданні також уточнили, що всі виплати будуть здійснюватися автоматично в період дії карантину та 30 днів після його закінчення.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів прийняв рішення про підвищення пенсійних виплат та надання соціальної підтримки окремим категоріям населення. Зокрема рішення включає введення з квітня 2020 року щомісячної виплати у розмірі 500 гривень пенсіонерам старше 80 років, у яких розмір пенсії не перевищує 9205 гривень.

Також рішення уряду передбачає проведення у травні індексації пенсій на 11% для 7 мільйонів пенсіонерів.

Крім того, у квітні буде проведена виплата одноразової допомоги у розмірі 1 тисячі гривень для пенсіонерів, які отримують станом на 1 квітня пенсію менш як 5 тисяч гривень.