bykvu.com

Державна виконавча служба Міністерства юстиції України заарештувала кошти на коррахунку державного «Укргазбанку» за наказом Господарського суду м. Києва про стягнення коштів на користь компанії «Укрконцепт».

Читайте також"Укргазбанк" завершив 8-річне фінансове оздоровлення після націоналізації

Як повідомила прес-служба банку, інформація про арешт стала відома з повідомлення електронної пошти Національного банку України, при цьому банк не отримав постанову про відкриття виконавчого провадження, ні постанову про арешт коштів боржника, а рішення господарського суду було оскаржене в касаційній інстанції.

Відео дня

За інформацією банку, дії були ініційовані недобросовісними позичальниками і спрямовані на зрив поточної роботи банку з повернення проблемної заборгованості, однак, незважаючи на це, банк продовжить свою активну діяльність у цій сфері й надалі буде докладати всіх зусиль для недопущення заподіяння збитків державі.

Також повідомляється, що банк направив скарги в Мін'юст, Державну виконавчу службу, а також надіслав клопотання про відкликання платіжних вимог до рішення Вищого господарського суду.

«Відповідні заяви направлені в правоохоронні органи України. Переконані, що замовники і виконавці цих протиправних дій будуть встановлені і притягнуті до відповідальності», - наголошується в повідомленні.

Довідка УНІАН. «Укргазбанк» (м. Київ) працює на ринку України з 1993 року та є одним з найбільших банків за обсягом активів. За результатами докапіталізації банку за участю держави в 2009 році частка Міністерства фінансів в капіталі «Укргазбанку» становить 95%.

У 2015 році банк отримав майже 260 млн грн прибутку.