Иллюстрация REUTERS

Міністерство фінансів Росії розробило законопроект про поступове збільшення з 2017 року єдиного податку на поставлений дохід (ЄППД) для підприємств малого бізнесу. Відповідний документ опублікований на порталі проектів нормативних правових актів, пише ТАСС.

Читайте такожУ Центробанку Росії визнали, що вихід економіки із стагнації затягується

Для збільшення ЄППД міністерство пропонує збільшити коефіцієнт-дефлятор, від якого залежить підсумкова ставка податку. У 2016 році коефіцієнт залишався на рівні 2015 року і становив 1,798.

Відео дня

"У 2017 році коефіцієнт-дефлятор буде становити 1,891, в 2018 році - буде дорівнює 1,982, в 2019 рік - 2,063", - йдеться в проекті закону. Таким чином ЄППД для малого бізнесу може зрости до 2019 року на 14,7%.

Представник Мінекономрозвитку РФ зазначив, що нові пропозиції щодо даного законопроекту поки до них не надходили.

Читайте такожВлада Росії підтвердила, що Резервний фонд може бути вичерпаний у 2017 році

"Однак у пункті 78 Плану дій уряду, спрямованих на забезпечення стабільного соціально-економічного розвитку РФ до 2016 року передбачено, що Мінфін Росії повинен підготувати проект ФЗ щодо коригування механізму встановлення значення коефіцієнта-дефлятора, який використовують у рамках системи оподаткування у вигляді єдиного податку на поставлений дохід", - підкреслив представник відомства.

ЄППД замінює для власників малого бізнесу сплату майже всіх інших податків, але його дозволено застосовувати тільки в певних сферах (в основному роздрібна торгівля, громадське харчування, побутові, ветеринарні послуги, послуги з ремонту). У РФ близько 2,1 млн юридичних осіб скористалися цим правом станом на 1 січня 2016 року.