Ілюстрація REUTERS

Національна рада реформ на засіданні в п'ятницю, 27 жовтня, розгляне законопроект про створення Служби фінансових розслідувань. Про це в ході прес-конференції повідомив журналістам міністр фінансів України Олександр Данилюк.

Читайте такожКабмін схвалив законопроект про створення Служби фінрозслідувань

Він нагадав, що міністерство розробило законопроект, який був схвалений урядом.

Відео дня

"Була ініціатива написати новий законопроект, завтра його пропонується розглянути на Нацраді реформ", - сказав Данилюк.

Він зазначив, що його турбує, що ані він, ані інші члени уряду не бачили цей законопроект, і це створює певні ризики. Тим не менш, міністр підкреслив, що в разі необхідності готовий на Нацраді з реформ провести презентацію свого варіанту законопроекту.

Данилюк підкреслив, що будь-який законопроект, який буде прийнятий, повинен створювати повноцінний компактний правоохоронний орган, чисельністю не більше 3,5 тисячі осіб, з повноваженнями проведення оперативно-розшукової діяльності, функції якого будуть дублюватися з іншими правоохоронними органами.

Як повідомляв УНІАН, раніше президент України Петро Порошенко доручив голові Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніні Южаниной підготувати законопроект про Службу фінансових розслідувань. Він мав бути прийнятий до кінця 2017 року, а запустити службу планується з другого кварталу 2018 року, одночасно скасувавши право інших силовиків перевіряти бізнес.

Аналогічний законопроект був підготовлений урядом ще навесні, але не був схвалений Національною радою реформ.