Комітет з питань закордонних справ Європарламенту висловився за надання Україні макрофінансової допомоги в розмірі 500 млн. євро.

Як повідомили УНІАН у прес-службі групи європейських консерваторів та реформістів, відповідне рішення було підтримано більшістю голосів депутатів.

У підготовленому висновку для Комітету з питань міжнародної торгівлі, який має схвалити остаточне рішення перед винесенням питання на голосування до сесійної зали, зазначається, що допомога Європейського Союзу мала би базуватися на певних умовах, які б спонукали Україну до подальших необхідних структурних реформ, які є важливими для інтеграції України до ЄС.

Відео дня

У висновку Комітету з питань закордонних справ також наголошена на необхідності співпраці між Києвом та Брюсселем і посиленні ролі Європарламенту в моніторингу та координації діяльності з надання допомоги з тим, щоб така допомога відповідала найважливішим правилам та цілям Європейської політики щодо України.

Як повідомляв УНІАН, 5 листопада 2009 року Єврокомісія запропонувала надати Україні макрофінансову допомогу на суму 500 млн. євро для покриття потреб платіжного балансу. Ці кошти можуть бути надані лише у випадку відновлення Україною співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Рішення про надання допомоги, відповідно до законодавства ЄС, має бути прийнято спільно Європарламентом та Радою Євросоюзу.