"Представники Міжнародного валютного фонду не бачать сьогодні ніяких передумов для виникнення великих коливань курсу національної валюти України".

Про це заявив голова Національного банку України Сергій АРБУЗОВ сьогодні під час зустрічі з Президентом України Віктором ЯНУКОВИЧЕМ.

Як повідомили УНІАН, у прес-службі глави держави під час зустрічі обговорювалися питання функціонування банківської системи держави, її розвиток, а також результати зустрічей представників НБУ і МВФ.

Відео дня

За словами С. АРБУЗОВА, представники МВФ позитивно оцінюють стан виконання українською стороною умов меморандуму між Україною і Міжнародним валютним фондом.

"Були обговорені і питання монетарної політики НБУ. МВФ визнав, що Національний банк має усі необхідні інструменти для відпрацювання питань, які є найважливішими", - сказав Голова НБУ.

Говорячи про оцінку представниками МВФ готовності Національного банку України і надалі виконувати умови меморандуму, а також нинішнього стану банківської системи і стабільності української валюти, С.АРБУЗОВ зазначив: "МВФ задоволений виконанням Україною усіх умов меморандуму, монетарною політикою і курсоутворенням НБУ. Представники Міжнародного валютного фонду не бачать сьогодні ніяких передумов для виникнення значних коливань курсу національної валюти України".

Як повідомляв УНІАН, 1-11 лютого ц.р. у Україні з візитом перебувала місія Міжнародного валютного фонду для проведення переговорів про два перегляди виконання програми у рамках договору stand - by.