Фото УНІАН

Офіс великих платників податків ДФС забезпечив відшкодування до держбюджету суми у 229 млн гривень. Матеріали, де зафіксовані правопорушення, які призвели до ухилення від сплати податків у вказаному вище розмірі, передані до суду, сказано на офіційній сторінці Офісу великих платників податків у Facebook.

Читайте такожГолова ДФС Вадим Мельник анонсував створення Офісу ефективної взаємодії з бізнесом

Встановлено, що співробітник банку, діючи у змові з групою осіб, свідомо не забезпечив застосування ставки податку з доходу компанії-нерезидента у розмірі 15%, отриманого на території України, а також вніс неправдиві відомості до податкової звітності банку. Ці дії призвели до ухилення від сплати податків у розмірі 229 млн грн. 

Відео дня

Слідчим ДФС за процесуального керівництва Генпрокуратури вдалося забезпечити відшкодування зазначеної суми в казну. Обвинувальний акт щодо співробітника банку направлений до суду. Йому інкримінують ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах і службове підроблення. 

ДФС забезпечила відшкодування до бюджету 230 мільйонів гривень

"Боротьба з ухиленням від сплати податків - це протидія спотворенню конкуренції на ринках, внесок у розвиток економіки країни та інструмент забезпечення соціальної стабільності", - зазначити глава ДФС Вадим Мельник.

Нагадаємо, раніше ДФС відзвітувала про те, що за перший квартал 2021 року виявлено та конфісковано майже 16 тис. тонн незаконно виробленого палива загальною вартістю 490 млн грн.

ДФС забезпечила відшкодування до бюджету 230 мільйонів гривень