ДПС хоче запустити чат-бот для підтримки платників податків / REUTERS

Державна податкова служба (ДПС) планує в листопаді запустити чат-бот в месенджерах Telegram, Viber для інформаційної підтримки платників податків.

Читайте такожГолова ДПС Любченко хоче змусити заробітчан платити податки шляхом розкриття банківської таємниці

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив голова відомства Олексій Любченко на прес-брифінгу в Києві.

Відео дня

"У листопаді ми запускаємо Tax Service бот в месенджерах Telegram, Viber. На першому етапі буде доступна можливість отримати інформацію про стан розрахунків з бюджетом, реєстраційні дані, облікові дані, повідомлення про результати обробки документів, нагадування про необхідність подання звітності та сплату податків", - сказав він.

За словами Любченка, на другому етапі будуть доступні функції передзаповнення звітності для платників єдиного податку, перехід до сплати податків у два кліки та оповіщення про виникнення податкового боргу.

Глава ДПС підкреслив, що зараз чат-бот тестується.

Сплата податків через додаток "Дія"

Присутній на брифінгу віце-прем'єр-міністр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що Мінцифри та ДПС також працюють над можливістю сплати податків на порталі "Дія".

"Ми сьогодні працюємо разом з податковою, щоб поліпшити, спростити, зробити сучасним інтерфейс сплати податків на порталі податкової, на порталі "Дія". І після цього ми будемо переносити вже у форматі оповіщень в мобільний додаток "Дія" і буде доступна послуга на наших порталах", - сказав він.

Також Федоров повідомив, що обидва відомства працюють над оновленням електронного кабінету платника податків

Що цьому передувало

  • Сьогодні, 27 жовтня, віце-прем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що понад 50 тисяч українців зареєструвалися онлайн як фізособи-підприємці на порталі державних слуг "Дія" з моменту появи такої функції наприкінці лютого.