Ілюстрація REUTERS

Український журналіст Дмитро Гордон розповів про чотири фейки, пов'язані з поверненням сім'ї Суркісів вкладів у "ПриватБанку".

Про це Гордон пише у своєму блозі на однойменному сайті.

Журналіст стверджує, що сьогодні навколо грошей Суркісів розгорнулася неабияка боротьба, в тому числі - інформаційна. За його словами, фейки створені для того, щоб з економічної історії зробити політичну.

Відео дня

"Фейк №1 – держава повинна буде виплатити сім'ї Суркісів 1 млрд грн. Неправда. За рішеннями судів у попередні роки їм вже були повернуті гроші та проведені взаємозарахування", - зазначає Гордон.

Читайте також«ПриватБанк» програв суд компаніям Суркісів на $250 мільйонів: деталі

Другим фейком, за його словами, є інформація про те, що Суркіси пов'язані з власниками "ПриватБанку". "І це, до речі, довів вже не один суд", - наголосив Гордон.

"Фейк №3 – повернувши гроші, їм доведеться автоматично повертати і всім іншим постраждалим вкладникам "Привату". Знову неправда. Щоб повернути кожному вкладнику його гроші, йому доведеться так само, як і Суркісам, пройти особисту, довгу і вимотуючу судову процедуру", - пояснює журналіст.

"Фейк №4 – якщо Суркісам віддати їхні гроші, це поставить під загрозу всю націоналізацію "ПриватБанку" і його потрібно буде повернути попереднім власникам. Знову неправда. Григорій та Ігор Суркіси судяться суто за повернення своїх вкладів, не заперечуючи належність "Привату", - написав він.