Законопроект був представлений заступником керівника Офісу Юлією Ковалів / фото УНІАН

В Офісі президента України представили законопроект про підтримку і стимулювання інвестицій.

Законопроект був представлений в ході засідання Національної ради реформ заступником керівника Офісу Юлією Ковалів. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Читайте такожНардеп Світлична: Мають працювати закони, і тоді «інвестиційні няні» не потрібні

Відео дня

Засідання проходило під головуванням президента України Володимира Зеленського.

За словами Ковалів, основою документа стала ідея, яку президент назвав «інвестиційними нянями».

У проекті закону йдеться про підтримку українських та іноземних інвесторів, сума інвестицій яких перевищує 30 млн євро і які створюють понад 150 робочих місць із середньою зарплатою на 15% більше, ніж у регіоні, де така інвестиція буде здійснена. Ці інвестори отримають прямий договір з урядом.

«Це дає гарантію кожному конкретному проекту інвестора, що вони мають не тільки податкові пільги. Вони отримують десятирічну перспективу і гарантію стабільності», — підкреслила Ковалів.

Інвестори також отримають інвестиційного менеджера, який буде супроводжувати їх від початку проекту до його закінчення. Також інвестори отримають до 30% вартості інвестицій з різними наборами стимулів.

«Ці інструменти будуть доступні для українських та для іноземних інвесторів», — зазначила Ковалів.

За її словами, законопроект пройшов попереднє обговорення з урядом, профільними комітетами ВР і Національним інвестиційним радою.

Як повідомляв УНІАН, 22 січня під час свого виступу на Всесвітньому економічному форумі у швейцарському Давосі Зеленський заявив, що Україна запустить програму державної підтримки для великих інвесторів.

«Ми підготували нову програму, яка називається Investment nanny («інвестиційна няня» – УНІАН). Кожному інвестору, великої компанії, яка приведе в Україну 100 мільйонів доларів або більше, ми забезпечимо окремий контракт з державою. Саме держава буде вас захищати. У вас буде менеджер, investment nanny. Менеджер, який розмовляє п'ятьма мовами та у форматі «24 7», цей менеджер буде з вами працювати. Будь-яке питання, будь-яка проблема. У вас буде контакт з цим менеджером і не буде ніяких проблем», - сказав Зеленський.

Крім того, президент України пообіцяв на п'ять років звільнити від сплати податку на прибуток тих інвесторів, які вкладуть в покупку вітчизняних держпідприємств від 10 мільйонів доларів.

20 травня 2020 року Зеленський на прес-конференції за підсумками першого року своєї роботи проанонсував, що найближчим часом у парламенті буде зареєстровано законопроект про так званих "інвестиційних нянь".