Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів розробить проект постанови щодо затвердження базового нормативу відрахування дивідендів з чистого прибутку за підсумками роботи у 2019 році для підприємств, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави, а саме 75% для "Приватбанку" і 95% для НАК "Нафтогаз України".

Читайте такожРада прийняла зміни до держбюджету-2020 зі збільшенням дефіциту втричі: головні цифри

Відповідне доручення було дано на сьогоднішньому засіданні уряду після звернення міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка.

Відео дня

"Розробити та надіслати на розгляд Кабінету міністрів проект постанови уряду про затвердження базового нормативу відрахувань частини прибутку, що спрямовується на виплату дивідендів за результатами фінансово-господарської діяльності у 2019 році товариств, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави", - сказав Петрашко.

Ілюстрація REUTERS

Як додав міністр фінансів Сергій Марченко, пропонується встановити базовий норматив для "Приватбанку" на рівні 75%, а для НАК "Нафтогаз України" – на рівні 95%

Як повідомляв УНІАН, у квітні минулого року Кабінет міністрів України підвищив норматив відрахувань частини чистого прибутку державних підприємств до бюджету на 2019 рік з 75% до 90%.

У липні "Нафтогаз" в судовому порядку оскаржив зобов'язання компанії сплатити державі 90% дивідендів від прибутку за 2018 рік.