Роботу непродовольчих ринків дозволили / фото УНІАН

Кабінет міністрів ухвалив зміни до постанови № 211 від 11 березня, які дозволять відновити роботу непродовольчих ринків.

Читайте такожУ Львові анонсували відкриття магазинів одягу та взуття, речових ринків і поліклінік

Відповідне рішення було ухвалене сьогодні на позачерговому засіданні уряду, повідомляє прес-служба Кабміну.

Відео дня

За словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, ці зміни дозволять повне торговельне обслуговування населення, зокрема через роботу непродовольчих ринків.

Непродовольчі ринки працюватимуть за умови дотримання санітарно-епідемічних заходів безпеки за принципом роботи продовольчих магазинів.

Рішення набуде чинності після опублікування.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні необхідно відкривати непродовольчі ринки за умови дотримання відповідних протиепідемічних заходів безпеки. «Якщо працюють магазини непродовольчих товарів, то треба відкрити й ринки. На таких самих умовах, що й продовольчі: з усіма заходами безпеки для людей, щоб мінімізувати ризики зараження», – наголосив Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 14 травня зареєстровано 16 тис. 847 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 456 летальних, 4 тис. 143 пацієнта одужало. За добу зафіксовано 422 нові випадки захворювання.