НБУ на 6 листопада встановив офіційний курс гривні до долара на рівні 36,17 грн/дол. / фото ua.depositphotos.com

Однією з причин того, що гривня зміцнюється, а долар падає, є міжнародна фінансова допомога, зазначив економіст, заступник директора Національного інституту стратегічних досліджень Ярослав Жаліло, перелає 24 канал.

"По різних каналах, це і грантова, і позикова допомога. Ці кошти потім вливаються на український ринок, і відповідно вони насичують попит на валюту на міжбанківському ринку", - зазначив він.

На валютному ринку кілька днів поспіль спостерігалася тенденція на спад вартості курсу долара. Офіційний курс ще з початку введення керованої гнучкості почав втрачати ціну. Це пояснюють сукупністю певних факторів.

Відео дня

Зазначається, що притоку валюти сприяє ще й пожвавлення експорту восени. Попри те, що ситуація з експортом зерна утруднена, існують інші механізми, що дозволяють вивозити зерно.

Курс долара в Україні після вихідних - офіційний курс

Нагадаємо, НБУ на 6 листопада встановив офіційний курс гривні до долара на рівні 36,17 грн/дол., тобто гривня зміцнилася на 10 копійок порівняно з сьогоднішнім офіційним курсом.

Згідно з даними на сайті НБУ, офіційний курс гривні до євро на понеділок встановлений на рівні 38,73 грн/євро, тобто гривня ослабла на 6 копійок порівняно з сьогоднішнім курсом НБУ.

Вас також можуть зацікавити новини: