За даними аналітиків, аграрії та експортери могли почати продаж валюти заздалегідь, готуючи запас гривневої ліквідності / фото УНІАН Володимир Гонтар

Курс гривні продовжує коливатися на рівні менш як 27 грн/дол. і цього тижня має всі шанси зміцнитися ще більше через сплату квартальних податків до бюджету.

Про це повідомляють у фінансовому тижневику групи ICU.

Читайте такожВ українських обмінниках продовжує дешевшати долар

Відео дня

За даними аналітиків компанії, аграрії та експортери могли почати продаж валюти заздалегідь, готуючи запас гривневої ліквідності для сплати квартальних податків вже на цьому тижні.

"Така пропозиція валюти очікувана і може тривати на цьому тижні, підтримуючи курс і змушуючи НБУ знову виходити на ринок з інтервенціями. Тому ми очікуємо, що курс залишиться в тому ж діапазоні 26,5-27 грн/дол., але з поступовим рухом у бік зміцнення", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що минулого тижня торги на валютному ринку між клієнтами банків були в основному збалансованими, хоча більше переважав попит, і в окремі дні гривня навіть трохи слабшала. Але згодом пропозиція валюти знову переважила, і НБУ був змушений виходити з чималими інтервенціями та викупити 76 млн дол. за тиждень.

Аналітики підкреслили, що навіть з такими інтервенціями НБУ курс гривні повернувся практично на той же рівень, на якому був і тижнем раніше, втративши менше копійки та завершуючи тиждень на рівні 26,79 грн/дол.

Курс на 11 серпня:

Національний банк України на середу, 11 серпня, встановив офіційний курс гривні до долара США на рівні 26,76 грн/дол., тобто гривня зміцнилася на 4 копійки в порівнянні з попереднім показником.