Курс гривні в обмінниках Києва сьогодні не змінився / фото УНІАН

Готівковий курс гривні до долара в банківських обмінниках сьогодні, 11 вересня, залишився на рівні попереднього дня – 38,10 грн за долар.

Згідно з оприлюдненими даними банків, щодо євро курс гривні сьогодні також не змінився і складає 41,15 грн за євро. 

Продати американську валюту сьогодні можна в середньому за курсом 37,55 грн за долар. Продати євро можна за курсом 40,30 грн за євро.

Відео дня

Курс валют в Україні

Курс готівкового долара до гривні у "ПриватБанку" 9 вересня подорожчав на 5 копійок - до 37,90 грн за долар. В свою чергу, курс готівкового євро у фінустанові не змінився і становить 41,00 грн за євро. 

Згідно з оновленим макроекономічним прогнозом компанії Dragon Capital, до кінця 2023 року офіційний курс гривні очікується на рівні 36,6-37,5 грн/дол., а до кінця 2024 року буде помірно послаблюватися до 41 грн/дол.

Аналітики компанії очікують, що високий рівень міжнародних резервів, підтримка міжнародних партнерів, відмова від фінансування дефіциту бюджету Нацбанком та стабілізація курсових очікувань створюють передумови для подальшого пом’якшення валютних обмежень та повернення до помірної гнучкості курсу гривні до долара вже у цьому році.

Вас також можуть зацікавити новини: