Мінфін виплатив за боргами заводу "Кузня на Рибальському" 285 мільйонів гривень / фото УНІАН

Міністерство фінансів 28 жовтня здійснило чергові платежі в рамках виконання гарантійних зобов'язань за кредитом ПрАТ" Завод Кузня на Рибальському", загальна сума виплачених коштів становить 285 мільйонів гривень.

Читайте такожКабмін дозволив витрачати коронавірусні гроші на виробництво серіалів

Про це повідомляє "Українська правда".

Відео дня

"Як свідчать дані єдиного веб-порталу використання публічних коштів spending.gov.ua, з державного бюджету кредитору заводу - "Укрексімбанку" - було перераховано 40,6 мільйона гривень основної суми боргу і 3,9 мільйона гривень - відсотків за кредитом", - йдеться в повідомленні.

Хронологія подій

  • 29 грудня 2017 року ПрАТ "Завод Кузня на Рибальському" для підвищення обороноздатності та безпеки держави Україна отримав у державному "Укрексімбанку" кредит на суму 528,9 мільйона гривень. Держава, в особі уряду, взяла на себе гарантії повернення коштів у разі неможливості заводу повернути кредит.
  • Користуючись з коштів платників податків з початку 2020 року Міністерством фінансів погашено 251,3 мільйона гривень основної суми боргу "Кузні на Рибальському", 33,2 мільйона гривень у вигляді відсотків по кредиту і 500 тисяч гривень - пені. Таким чином загальна сума виплачених коштів становить 285 мільйонів гривень.
  • До листопада 2018 року 73,9% акцій ПрАТ "Завод Кузня на Рибальському" належало п'ятому президенту Петру Порошенку, а 20,1% Ігорю Кононенку. Восени 2018 року 100% акцій заводу придбав співвласник групи ТАС бізнесмен Сергій Тігіпко.