Експерт назвав майбутній курс гривні / фото УНІАН

Курс долара стосовно гривні наступного тижня може зрости. Зважаючи на нещодавній стрибок американської валюти актуальним є питання, чи вдасться гривні втриматися в рамках сформованого стійкого коридору.

Про це розповів сайту "Сьогодні" керівник EXANTE Україна Володимир Позній.

"Сезонна слабкість гривні (в середньому вона просідає в останні тижні року) підвищує шанси, що наступного тижня вона остаточно зломить тенденцію", – прогнозує експерт.

Відео дня

На його думку, наступного тижня американська валюта в Україні може зрости до 27,5-27,7 гривні.

Читайте такожПочаток 2022 року може стати періодом стрімкого падіння гривні - прогноз"Однак дуже схоже, що це тільки короткострокова перетруска інвестиційних портфелів, а загальна тенденція зростання для української валюти проти долара збережеться", – говорить Позній.

Курс валют на 6 листопада

Національний банк України на понеділок, 6 грудня, встановив офіційний курс гривні до долара на рівні 27,30 грн/Долар, тобто гривня ослабла на 1 копійку в порівнянні з попереднім показником.

Згідно з даними НБУ, офіційний курс гривні до євро на понеділок встановлений на рівні 30,83 грн/євро, тобто гривня зміцнилася на 11 копійок в порівнянні з попереднім показником.